2019-12-12 10:45:39• hírek • Bede Emőke

Visszaeső bűnöző a kettős gyilkosság első számú gyanúsítottja

„A felsőberekszói kettős gyilkosság ügyében lefolytatott nyomozás eredményeként, a Szatmárnémeti Törvényszék mellett működő ügyészség elrendelte egy 42 éves helybeli férfi 24 órás őrizetbe vételét. Az ügyben folytatjuk a nyomozást” – adta hírül csütörtök délelőtt a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője, Nagy Florentina.

Emlékeztetőül, az 53, illetve a 65 éves nő jó barátságot ápoló szomszédasszonyok voltak, és a délutánt is épp az egyikük házában töltötték. Holttesteikre egy helybeli bukkant rá, ki a sokkoló felfedezés után azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívót. Mivel az élettelen testeken számos erőszakra utaló nyomot találtak, így a rendőrök számára azonnal nyilvánvaló volt, hogy kettős gyilkosságról van szó. A környéket haladéktalanul lezárták, a helyszínre pedig a nyomszakértőket is kirendelték, akik megkezdték a terep átvizsgálását. Az egyenruhások ezzel párhuzamosan, az ügyészség vezetésével megkezdték a szemtanúk kihallgatását is.


Ezen kihallgatások során az egyik szomszéd elárulta, hogy egy autó feltűnően hosszasan időzött az áldozat háza előtt. Mivel a férfinak gyanússá vált a helyzet, feljegyezte a jármű rendszámát, és nem habozott azt át is adni a hatóságoknak. A kapott információk alapján egy rendőrségi egység alig néhány kilométerrel odább, Szelestyehuta területén sikerült kézre kerítenie a két férfit.


Korai volt azonban az öröm, ugyanis egyre több jel utalt arra, hogy a két férfi csak rosszkor volt rossz helyen, a gyilkossághoz pedig semmi közük. A helyszíni vizsgálatok ugyanis arra engednek következtetni, hogy az elkövető egy 42 éves, helybeli férfi, akinek nem először gyűlik meg a baja a törvénnyel. Meg nem erősített információk szerint P. Marin korábban már ült börtönben: 2015-ben gyilkossági kísérlet vádjával ítélték el (akkor a feleségét verte agyba-főbe), ám hamarabb szabadult a vártnál, 2018 májusában az úgynevezett kompenzációs törvénynek köszönhetően elhagyhatta a szatmári börtönt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: